Francisco Pérez i Joaquín Aldás dirigeixen l’estudi U-Ranking sobre indicadors sintètics del Sistema Universitari Espanyol

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 17 de juny de 2021
 
(D'esquerra a dreta): Francisco Pérez i Joaquín Aldás.
(D'esquerra a dreta): Francisco Pérez i Joaquín Aldás.

Francisco Pérez, director d’investigació de l’Institut d’Investigacions Econòmiques i catedràtic emèrit del Departament d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València (UV); i Joaquín Aldás, catedràtic del Departament de Comercialitzacio i Investigacio de Mercats, han dirigit l’U-Ranking, un estudi sobre indicadors sintètics del Sistema Universitari Espanyol (SUE), adreçat a responsables i persones expertes en ensenyament superior. En l’anàlisi per volums d’aquest rànquing, la UV millora una posició respecte a 2020.

L’U-Ranking és una iniciativa de la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) i la presentació de la seua novena edició s’ha fet pública hui dijous en roda de premsa. Aquesta classificació analitza 72 universitats espanyoles, 48 públiques i 24 privades –dos més que l’anterior edició– i ofereix un perfil dels resultats de cada institució amb 20 indicadors. Amb aquestes dades, cada persona usuària pot elegir estudis entre uns 3.500 graus oficials avaluats, que representen el 98% del conjunt del SUE.

Així, en aquest indicador, la Universitat de València es manté com a primera de la Comunitat Valenciana i a escala espanyola millora una posició respecte a 2020, de forma que passa de la forquilla 4-5 (4) a la 3-4 (3). La Universitat Complutense de Madrid (1), les de Barcelona (2), València (3-4), Granada (3-4) i Sevilla (5) ocupen les primeres posicions.

L’U-Ranking ofereix el rendiment de cada universitat en les titulacions seleccionades, les notes de tall del curs 2020-2021, els preus públics per crèdit matriculat i informació sobre l’ocupabilitat dels prop de 1.800 graus amb dades. Ordena les universitats en quatre grups: U-Rànquing; U-Rànquing titulacions; U-Rànquing dimensions i U-Rànquing volum. Aquest últim ordena les universitats segons el seu volum total de resultats, atenent a l’efecte combinat dels resultats i la grandària.

 

Més informació: