Guardonada una tesi sobre la sostenibilitat turística de Cullera, Oliva i Canet d’en Berenguer

  • Gabinet de Premsa
  • 18 de desembre de 2020
 
Moment del lliurament dels premis.
Moment del lliurament dels premis.

Danielle Pimentelle d’Oliveira és la guanyadora del II Premi d'Iniciació a la Investigació Joaquín Olivert, amb una tesi doctoral sobre el turisme sostenible a Cullera, Oliva i Canet d’en Berenguer. El guardó, dotat amb 750 euros, està organitzat per la Càtedra Ciutat de Cullera de la Universitat de València i l’Ajuntament d’aquesta localitat de la Ribera Baixa.

«El nivell de sostenibilitat turística a través d'un índex sintètic emparat en els 17 ODS: els casos de Canet d’en Berenguer, Cullera i Oliva» és el títol de la tesi. Segons Danielle Pimentelle , «a Cullera vam poder descobrir el nivell de sostenibilitat econòmica, política, mediambiental i social sentit per la població, i a través de la metodologia del treball hem detectat que Cullera està camí de ser un municipi sostenible».

El lliurament dels guardons es va celebrar aquest dijous en el Rectorat de la Universitat. La vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat, Mª Dolores Real, va remarcar què el lliurament d’aquests premis «és la culminació de tot el treball que realitzen la Universitat i l'ajuntament, perquè són estudis que es poden transferir a Cullera i això és un dels objectius principals de la càtedra». L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, va destacar la transcendència dels estudis com a font de coneixement per a la promoció de Cullera. 

Enguany també s’ha reconegut un altre dels treballs per la seua excel·lència. Es tracta del treball final de grau de la cullerera Lorena Grau centrat en una anàlisi evolutiva de la pesca en el municipi. Incentivar els productes de quilòmetre zero de la llotja, el control de l’explotació pesquera o la disminució de les embarcacions i la flota són alguns dels temes que tracta la guardonada amb l’accèssit.
 

Arxivat en: Tesi Doctoral , Càtedres