L’Institut Confuci de la Universitat de València celebra el concurs ‘Pont Xinés’ 2023

  • Institut Confuci
  • 15 de maig de 2023
 
Vicent Andreu amb dos premiats
Vicent Andreu amb dos premiats

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació va celebrar dissabte el ja tradicional concurs acadèmic i cultural 'Pont Xinés' en la seua edició número 22 de nivell universitari i 16 per a estudiants de secundària. L'esdeveniment, organitzat per l'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV), reuneix una xifra important d'alumnat de nivell infantil i juvenil. L'acte va congregar més d'un centenar de persones interessades per la cultura i la llengua xineses, així com també familiars dels qui participen en aquesta competició anual que valora les aptituds i habilitats dels estudiants sobre la Xina i la seua civilització.

En aquesta edició han quedat en primer lloc, en categoria d'ensenyament secundari Diego López Cuevas i, en categoria universitària, Sarah Rey Sancho. Tots dos concursants viatjaran el proper dissabte 3 de juny fins a Lleó per a participar en la fase conjunta que celebren els que han guanyat a la resta d'Instituts Confuci d'Espanya. L'objectiu del certamen, que enguany té com a lema central 'Aprenent xinés, un futur millor', és ampliar la difusió de la llengua xinesa, el seu aprenentatge entre els joves i consolidar el coneixement cultural.

Per al director de l'ICUV, Vicente Andreu, “el concurs revela la gran acceptació que té la llengua i la cultura xineses en la societat valenciana, tant per l'alt nivell de les actuacions que hem pogut veure, com també per la xifra d'alumnat matriculat cada curs al nostre Institut Confuci. En esta edició, a més, hem aconseguit una gran participació en la part d'exhibició, que han superat la trentena; i també una gran qualitat en totes les actuacions artístiques”. El claustre docent de l'ICUV, compost majoritàriament per professorat nadiu de la Xina, compon el jurat del Pont Xinés.

Des del 2007, any de la seua fundació a València, l'ICUV és l'únic centre oficial de llengua i cultura xineses a la Comunitat Valenciana i també l'únic qualificat per a la celebració dels exàmens oficials HSK per a adults i YCT per a infantil i juvenil. Està considerat per la seu central de la Xina com a 'Institut Confuci Model' des de 2015 i posseeix diferents premis i mencions, entre les quals destaca la de ser un dels 20 millors del món (hi ha actualment 525) i la Distinció al Mèrit Cultural 9 d 'Octubre de la Generalitat. És, així mateix, editor des del seu primer número al juliol de 2010 de la revista bimestral bilingüe Instituto Confucio, que s'edita en espanyol i en xinés i es distribueix a Iberoamèrica.

Arxivat en: Institut Confuci