Lliurament de premis del 6è Concurs de Dibuix 'Confucio llega a Valencia por la Ruta de la Seda'

  • Institut Confuci
  • 22 de novembre de 2021
 
Imagen de la noticia

El jurat del 6è Concurs de Dibuix Confucio llega a Valencia por la Ruta de la Seda ha lliurat els premis. Enguany, en què per segona vegada s'ha desenvolupat de manera no presencial, s'han rebut 774 originals d'una dotzena de centres escolars de la Comunitat Valenciana. La xifra repeteix el rècord de participació de l'any anterior en este esdeveniment que organitza des del 2016 l'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV), en col·laboració amb El Corte Inglés, i que vincula la Xina amb València a través d'un relat sobre el pensador Confuci i la Ruta de la Seda.

A més dels huit escolars premiats, un per curs des de 1er de Primària fins a 2n de Secundària, també s'han concedit quatre premis a col·legis, pel seu interés i participació al concurs. Els centres distingits han estat: Immaculado Corazón de María (València), Les Carolines (Picassent), IALE (l'Eliana) i La Purísima (Torrent). El director de l'ICUV, Vicent Andreu, agraeix especialment al professorat de tots els centres la faena i ha destacat l'alta participació una vegada més. “Enguany ha sigut el primer en què s'ha organitzat un concurs paral·lel per la Universitat Normal del Nord-est (NENU), el nostre centre agermanat a la ciutat xinesa de Changchun”. Allí, la figura destacada ha estat el rei Jaume I que, en un relat màgic, arribava a eixa ciutat acompanyat del seu fidel conseller. Per a Andreu, això dóna una idea de la capacitat de l'Institut Confuci d'establir espais comuns de diàleg cultural entre les dues societats, la xinesa i la valenciana, que ja funcionen des de fa molt de temps.

El jurat ha estat integrat enguany per Fina Doménech, especialista en cultura xinesa i mercats turístics asiàtics; Adan Liu, mestre de cal·ligrafia i expert en pintura xinesa; Joan Pau Pérez Rico, director regional de Comunicació d'El Corte Inglés; Ángela Yélamos, personal investigadora de l'ICUV; i l’esmentat Vicent Andreu que ha actuat en qualitat de president honorari. Els premis han estat lliurats a l'alumnat seleccionat en un acte presencial el divendres 19 de novembre a la seu de l'ICUV del campus de Tarongers. Podeu consultar l'acta del jurat i la relació de guanyadors en aquest link https://www.uv.es/uvweb/institut-confuci-uv/ca/novetats/acta-relacio-premis-6e-concurs-dibuix-confuci-arriba-valencia-ruta-seda-1285923243830/Novetat.html?id=1286226283711

Arxivat en: Institut Confuci