La Nau acull una conferència i un taller sobre escriptura creativa

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de maig de 2019
 
Esmeralda Berbel
Esmeralda Berbel

La professora i escriptora, Esmeralda Berbel, impartix un taller i una conferència sobre escriptura creativa el dijous 23 de maig, i el divendres 24 de maig, respectivament. Les activitats tenen lloc en les Aules Seminari del Centre Cultural La Nau, a les 11 hores el taller del dia 23, i a les 18h la conferència del divendres 24. El taller requerix d'inscripció prèvia. L'entrada a la conferència és lliure fins completar aforament.

En el taller, l'escriptora Berbel proposarà l'escriptura de peces narratives a partir de la lectura d'un fragment d'una novel·la o un conte, amb l'objectiu de tractar diferents tècniques de narració i compartir els aspectes més interessants de les creacions. A través de la comparació s'analitzaran les qualitats i l'originalitat personal així com el potencial per a poder millorar-ho.

En la conferència del dia següent, Esmeralda Berbel aprofundirà en el material propi, en el contingut i en les històries que ens expliquen; en la creació de l'escriptura íntima i personal. Quin és el grau de ficció que interessa? Què cal escollir i cómo mostrar-ho?, són preguntes que per a la professora requereixen de valentia i d'escolta per a poder respondre-les. L'objectiu principal serà el de transmetre amb precisió la importància i la dificultat de construir-se escrivint.

Esmeralda Berbel va estudiar filologia hispànica en la Universitat de Barcelona (UB). Es escriptora de nombroses novel·les, assajos, relats i contes a més de docent en cursos d'escriptura creativa i cursos temàtics, en l'Escola d'Escriptura de l’Ateneu Barceloní, en l'escola de teatre Laura Jou, Jessica Walker  i en l'Escola de Cinema FX Animation. La seua labor literària ha sigut premiada per diverses associacions, com el premi Ana María Matute, Montserrat Roig i Femení-Singular, entre altres.

Aquestes s’emmarquen dins del cicle ‘Dones creadores’, organitzat per l’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives juntament amb el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València; i amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

L’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat pel Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. Amb l’Escola també col·laboren altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència; Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut  Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats; i Caixa Popular.