La Nau presenta el llibre inspirat en la vida de huit dones artistes ‘Eixam’

  • 20 d’abril de 2016
 
Eixam

La història de huit dones i com les seues vides van estar marcades per la seua condició artística. ‘Eixam. Vuit contes per a vuit veus’ (Voliana, 2016), un recull de relats de ficció inspirats en la vida de huit dones artistes, es presenta hui dimecres, 20 d’abril, a les 19 hores a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. Edith Piaf, Marlene Dietrich i Sylvia Plath, entre les figures que componen els relats.

Camille Claudel, escultora francesa; Zinaida Serebriakova, pintora russa; Jeanne Hébuterne pintora francesa; Marlene Dietrich, actriu alemanya; Dora Maar, fotògrafa francesa; Mercè Rodoreda, escriptora catalana; Édith Piaf, cantant francesa i Sylvia Plath, escriptora estatunidenca. Totes elles es van dedicar a l’art en les seues múltiples vessants i les seus vivències il·lustren les dificultats contra les que històricament han lluitat les dones per desenvolupar les seues carreres, així com els canvis i continuïtats que s’han produït fins als nostres dies.

‘Eixam’ reivindica la seua figura i obra a través de relats de ficció,  a través de la veu de dones contemporànies que expressen dubtes, ambicions i sentiments anàlegs als d’aquelles artistes.  

La presentació del llibre i el col·loqui posterior comptaran amb la presència de l’autora, Sandra Comas, la professora i escriptora Carmen Alborch, que parlarà sobre la perspectiva de gènere que es desprén del relat, i el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño. 
L’entrada és lliure, limitada a la capacitat d’aforament de la sala. 

L’autora
Sandra Comas naix a Puigcerdà el 1977. Es llicencia en Comunicació Audiovisual i cursa el Màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat en el món de l’audiovisual com a guionista i ajudant de producció.  És col·laboradora de la revista ‘Serra d’Or’. Ha publicat relats en diferents antologies com ‘Magranes i altres narracions’, ‘Els caus secrets’, ‘A tall d’antologia: 23 narradors catalans’,’ Vaig per la vida perdent trens i agafant refredats’ i ‘Ciutats imaginades’. Va ser presidenta de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana. ‘Eixam’ és el seu primer llibre en solitari.