L’obra sobre els escrits de crítica cultural de Joan Fuster, editada per la Universitat, es presenta a l’IVAM

  • Servei de Publicacions de la Universitat
  • 16 de juny de 2022
 
Coberta del llibre.
Coberta del llibre.

Dimarts 21 de juny, a les 19 hores, l’auditori Carmen Alborch del Centre Julio González de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) acull la presentació del llibre ‘Joan Fuster: escritos de crítica cultural’, la darrera novetat de la col·lecció Estètica&Crítica de Publicacions de la Universitat de València.

En l’acte participaran Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València; Anacleto Ferrer, director de la col·lecció Estètica&Crítica de PUV, i els editors del llibre, Salvador Ortells i F. Pérez Moragón.

L’obra, que forma part dels títols publicats per l’editorial de la Universitat de València sobre la figura de l’escriptor suecà durant aquest 2022, any de commemoració del centenari del seu naixement, analitza els articles de crítica cultural que Joan Fuster va escriure de manera continuada al llarg de la seua intensa trajectòria literària, mitjançant els quals va desplegar la seua gran sagacitat i el seu pensament hipercrític a l’hora d’opinar i reflexionar sobre qüestions relacionades amb la literatura, les arts plàstiques, la música, la filosofia o la història, entre d’altres.

De la mà d’aquest volum, que recull una selecció representativa de textos sobre aquesta temàtica que fins ara estaven dispersos en revistes o periòdics publicats entre la segona part de la dècada de 1940 i la primera de 1980, es du a terme una autèntica operació de rescat intel·lectual feta a partir dels fons documentals, hemerogràfics i bibliogràfics de l’escriptor.

Per a més informació sobre la publicació, la pàgina web de Publicacions de la Universitat de València clicant ací.

Més informació: