S’obri la convocatòria de la XXVII Mostra art públic / universitat pública

  • Servei d'Informació i Dinamització
  • 21 de març de 2024
 
Imatge gràfica de la XXVII Mostra art públic / universitat pública

El 23 d’abril serà la data límit per a presentar un projecte a la Mostra art públic / universitat pública, un certamen que busca posar la Universitat de València al servei de l’art i convertir-la en un lloc d’intervenció artística obert a la societat. La Mostra tindrà lloc als mesos d’octubre i novembre i acollirà fins a dotze projectes que rebran una dotació de 2.000 € cadascun per a la seua execució.

La convocatòria està oberta a artistes visuals que, individualment o en equip, i sense límit d’edat, estiguen interessats a realitzar una intervenció de caràcter efímer i site specific per als campus de Burjassot o de Blasco Ibáñez. Les propostes han de reflexionar sobre l’aproximació de l’art contemporani a la ciència i a les ciències socials i humanes i reflectir les possibilitats de l’art actual per abordar continguts interdisciplinaris i generar sinergies amb les àrees d’estudi de la Universitat.

Entre els criteris de valoració dels projectes, a més dels habituals referents a la qualitat artística o a l’adaptació de les intervencions artístiques a l’espai arquitectònic dels campus, enguany, en el marc de la celebració del 525è aniversari de la Universitat de València, també es tindrà en compte que els projectes incorporen algun dels valors de la Universitat: el compromís identitari, l’excel·lència, la innovació, el progrés social i econòmic, la transparència, la justícia, la igualtat, la solidaritat i la cooperació, i la sostenibilitat.

El jurat, que seleccionarà fins a dotze projectes, estarà format per Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat de la UV; Marcos Durà, delegat de la rectora per a l’Estudiantat de la UV; Oskia Ugarte, directora del Centre d’Art Contemporani Huarte i experta en gestió cultural; Paula Santiago, professora del Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts i directora del Centre d’Investigació Art i Entorn, ambdós de la UPV, comissària i artista visual; i personal tècnic del Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants i del Vicerectorat de Cultura i Societat de la UV.

Cada projecte seleccionat rebrà una dotació de 2.000 € per a la seua execució i serà exposat a la XXVII Mostra art públic / universitat pública, que tindrà lloc als campus de Burjassot i de Blasco Ibáñez en els mesos d’octubre i novembre. Com en les darreres edicions, la Universitat de València també editarà un catàleg.  

La Mostra art públic / universitat pública és una iniciativa que impulsa la Delegació d’Estudiants i que organitza el Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (Sedi) amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Societat.

 

Arxivat en: Art Públic , Cultura