L’Olimpiada de Biologia reuneix en la Universitat de València 275 estudiants de batxillerat

  • Gabinet de Premsa
  • 17 de febrer de 2023
 
Facultat de Ciències Biològiques.
Facultat de Ciències Biològiques.

Un total de 275 estudiants de Biologia de segon de batxillerat de 61 centres públics i privats de la província de València han participat aquest divendres (17 de febrer), en l’examen de la XX Edició de l'Olimpíada de Biologia (Fase Autonòmica), organitzada per la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València i per la Delegació per a la Incorporació a la Universitat.

La prova, que es realitzava simultàniament a Alacant (amb 121 participants), a Castelló (96) i a València (275), va comptar amb un 66,9% de xiques i un 33,1% xics.

A València, l’alumnat participant estava convocat a les 16 hores en l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València. L’examen és anònim i va consistir en una prova sobre els continguts del programa de l’assignatura de Biologia i Geologia de 4t ESO i 1r de batxillerat, referit als continguts de Biologia (exclosos els continguts de geologia) i al programa de l’assignatura de Biologia de 2n de batxillerat que figura en el Decret 102/2008 d’11 de juliol de 2008. DOC 5806 (excloent ‘Microbiologia i Immunologia. Aplicacions’).

En aquesta ocasió, i amb motiu de la celebració de la XX Olimpíada de Biologia UV, l’alumnat inscrit ha tingut l’ocasió de participar en el concurs ‘Què saps de biologia?’, i optar a un dels 20 premis que es van sortejar el divendres 17 de febrer entre els assistents a la prova.

En aquesta edició tan especial, a més de les ajudes a l'estudi que podran obtindre els 10 millors classificats en la Fase Local de la XX Olimpíada de Biologia (segons bases publicades), se sumaran 10 Esments Especials i, tots ells, tindran l'oportunitat de participar en activitats orientades a l'estímul de vocacions científiques.

L'alumnat que resulte guanyador de l'Olimpíada de Biologia de València participarà en la FASE NACIONAL que es realitzarà en la Universitat Autònoma de Barcelona, del 23 al 26 de març de 2023.

Del total de participants en la Fase Nacional, se seleccionaran els huit millors classificats que representaran a Espanya en les fases internacionals de 2023. Aquests estudiants rebran durant una setmana una preparació específica, teòrica i pràctica, per a participar en les fases internacionals.

Els quatre primers classificats representaran a Espanya en la XXXIV Olimpíada Internacional de Biologia (IBO 2023), que se celebrarà a Unió dels Emirats Àrabs (EAU) del 3 a l’11 de juliol.

Els quatre segons classificats representaran a Espanya en la XVI Olimpíada Iberoamericana de Biologia, que es realitzarà el mes de setembre a Madrid (Espanya).

Les Olimpíades de Biologia 2023 compten amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana i de l'Associació Olimpíada Espanyola de Biologia.

Més informació: https://ir.uv.es/delegacio/OlimpBio/Bases

Més informació: