Els partits polítics es reuneixen a La Nau per parlar de laïcisme

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 30 de març de 2019
 
Imagen de la noticia

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir el debat ‘El repte laïcista davant  les properes eleccions’ sobre el laïcisme i amb la participació dels partits polítics valencians. La conferència, que es va celebrar divendres 29 de març a les 19 hores en les Aules Seminari, pretén reflexionar sobre el laïcisme, la seua aplicació i els reptes que suposa. València Laica, organització territorial d’Europa Laica, ha sigut l’encarregada d’organitzar, junt amb el Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València, el debat en el qual també col·labora l’Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors (AVALL).

El debat es va dividir en dues parts i va estar presentat i moderat pel vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño. En la primera part, els participants polítics van tenir un període de temps per intervenir lliurement sobre el tema, mentre que en la segona part van ser els assistents els que prenguen la paraula.

L’objectiu de València Laica, que defensa el laïcisme com a dret humà i democràtic que garantisca la llibertat de consciència real per a tota la ciutadania sense privilegis per a cap ideologia, és que els diferents representants polítics es posicionen davant la possibilitat d’un Estat laic. Els partits polítics que han confirmat la seua assistència són: PSOE, Esquerra Unida, Compromís i Podem.