La política cultural al País Valencià, dossier central de la revista ‘L’Espill’

  • Gabinet de Premsa
  • 31 de maig de 2018
 
Coberta de 'L'Espill'.
Coberta de 'L'Espill'.

La política cultural al País Valencià s’analitza en el dossier central de la revista ‘L’Espill’. En la presentació (dimecres 30) varen intervindre, a més dels codirectors de la revista –Antoni Furió i Gustau Muñoz–; Enric Morera, president de Les Corts; Josep Pérez, professor de la Universitat i autor en aquest número 57 de la revista; i Sandra Obiol, professora de la Universitat i coordinadora del dossier central.

‘L’Espill’, fundada per Joan Fuster, dedica el dossier del número 57, coordinat per Sandra Obiol, a ‘La política cultural al País Valencià: una perspectiva crítica’, on s’analitzen les insuficiències de la política cultural, i els reptes en una matèria tan fonamental de cara a la cohesió com a País.

Destaca també en aquest número 57 l’article de Josep Pérez al voltant del futur de la formació política Compromís. A més, s’inclouen articles d'Ernest Garcia –sobre la hipòtesi d’un marxisme ecològic, Enric Marin i Joan M. Tresserras –sobre Catalunya, una revolta democràtica–, Ignacio Sánchez-Cuenca –sobre la democràcia a Espanya–, de Paola Lo Cascio –sobre història de l'anticomunisme–, Joaquim Rius Ulldemolins i Sandra Obiol –sobre les Polítiques culturals–, Pau Alabajos –sobre la cultura valenciana vint anys després del tsunami–, Adolf Beltran –a l’espera d’una política cultural–, i Àfrica Ramírez –consideracions sobre el sector editorial i les polítiques culturals–.

S’inclouen així mateix textos de Margarida Castellano, Arnau Pons, Manuel Baixauli, Salvador Rubio, Tomàs Escuder, David Peidro i Mireia Sellarés. Com a document, el discurs de Gandhi davant el tribunal que el va condemnar. I la traducció al català del gran poema de Hölderlin ‘L’arxipèlag’. Ressenyes de Francesc Pérez Moragón, Joan Romero i Josep A. Ybarra, Toni Mollà i Carles Cabrera. L’editorial es titula: ‘Què és la democràcia? Està en perill?’

Arxivat en: Lletres