El professor José Viña rebrà el premi Onda Cero València per la seua tasca investigadora

  • Gabinet de Premsa
  • 18 d’octubre de 2018
 
José Viña
José Viña

José Viña, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València, rebrà el Premi Anual d’Onda Cero València en la categoria de Ciència. Així ho ha anunciat la cadena després de la decisió presa pel jurat de la dihuitena edició dels guardons. Aquests premis, que es concedixen cada any, reconeixen la tasca de personalitats i institucions de la societat valenciana.

Les altres categories dels premis han sigut per a Fartons Polo, en la secció d’Empresa; la Habitación Roja, en Art i Cultura; el Centre de Dia AMALTEA, en Solidaritat; el Trinquet de Pelaio, en Esport; i el premi Valencià d’Honor enguany ha recaigut en el Valencia CF, amb motiu del seu centenari. L’acte serà el 22 de novembre en l’Espai Rambleta a les 20 hores.

El doctor Viña ha centrat les seues recerques en l’envelliment i els radicals lliures, les malalties associades a l’envelliment com la malaltia d’Alzheimer, les alteracions metabòliques durant l’envelliment i la fragilitat associada al mateix. En l’actualitat, investiga els gens específics que expressen les persones centenàries i la seua regulació mitjançant dieta i exercici. És, a més, el director de la Línia de Recerca de Metabolisme i Dany Orgànic, Envelliment i Malalties Associades de la Fundació INCLIVA.

El professor Viña és doctor ‘honoris causa’ per la Université de Rennes 2 a França. També ha sigut nomenat doctor ‘honoris causa’ per la Universidad Argentina de Buenos Aires. A més, el passat mes de maig va rebre la Medalla Albert Struyvenberg.