La Universitat acull les distincions ‘Menines’ contra la violència de gènere

  • Gabinet de la Rectora
  • 29 de novembre de 2019
 
Imagen de la noticia

El Paranimf de l’edifici històric de La Nau va acollir ahir dijous la V edició del lliurament de les Distincions ‘Menines’ que atorga la Delegació de Govern i que reconeix el compromís i treball contra la violència masclista.

La Universitat de València va acollir ahir dijous 28 de novembre l’acte de lliurament de les distincions ‘Menines’ contra la violència de gènere. Aquestes distincions s’atorguen a persones, associacions, entitats i institucions que destaquen per la contribució a la prevenció i eradicació dels distints tipus de violència sobre la dona i els seus fills, en l’atenció, assistència, protecció i recuperació de les víctimes.

En la present edició van rebre les distincions l’humorista gràfica Diana Raznovich; la Cap del Grup I de la UFAM d’Alacant, Verónica Gómez; el magistrat del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sueca, José Luis Mendoza; la comissaria de la Policia Local de València, Estefania Navarrete; el cap de la UOPJ de la Comandància de Castelló, Francisco Javier Ayuso; i la presidenta del Consell d’Estat, M. Teresa Fernández de la Vega, distinció que va arreplegar en el seu nom la diputada de les Corts Valencianes, Rosa Peris.

Aquestes distincions s’emmarquen dins dels actes pel 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, data en la qual la Universitat ha mostrat el seu compromís a través d’iniciatives com la concentració de cinc minuts de silenci per les víctimes de la violència de gènere o els recents Espais Violeta que s’han inaugurat en les diferents facultats i centres per donar suport a qualsevol persona de la comunitat universitària que necessite ajuda; iniciatives impulsades pel Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, en la línia amb el IV Pla d’Igualtat.

Algunes de les autoritats que acudiren foren el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio; la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la CV, Pilar de la Oliva; la secretària autonòmica de Cooperació de la Generalitat, Belén Cardona; la presidenta del Consell Jurídic Consultiu, Margarita Soler; així com destacades figures de l’àmbit de la militar i policial.

Els i les premiades, el jurat i les autoritats varen ser rebuts per la rectora M. Vicenta Mestre a les dependències de l’edifici de La Nau. Mestre va voler destacar ‘la importància d’accions com aquestes distincions per tal de donar visibilitat i empoderar les dones i la societat en el combat contra aquesta xacra social que és la violència de gènere’.

Imatges:

Arxivat en: Institucional