La Universitat organitza un simposi per a reflexionar sobre els 30 anys de la declaració de l’Albufera com a Parc Natural

  • 22 de novembre de 2016
 
Albufera com a Parc Natural

La Universitat de València ha organitzat, els dies 25 i 26 de novembre, un simposi per a reflexionar sobre els 30 anys de la declaració de l’Albufera com a Parc Natural. Les sessions se celebraran a l’auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat. El simposi compte amb la col·laboració de la Generalitat, l’Ajuntament de València, la Universitat Politècnica, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i Caixa Popular.

Durant les sessions estan previstes cinc taules de treball temàtiques que abordaran diferents aspectes al voltant de la situació actual del parc. ‘El símbol de progrés’ és el títol de la primera taula, que tractarà la preservació dels espais naturals i el foment de la biodiversitat en el parc. El ponent general serà Mario Giménez, de SEO-BirdLife, i comptarà també amb la participació i les rèpliques d’Antonio Camacho, Tonyi Rodrigo i Maria Sahuquillo amb la moderació de la periodista Maria Josep Picó.

Maria José Viñals serà l’encarregada de la segona ponència, aquesta sobre l’ecoturisme,  moderada per la periodista Anna Mateu, on també hi haurà experts com Beatriz Santamarina, Paloma Mateache i Antonio Vizcaíno. La tercera taula, ‘Recuperar l’Albufera dels anys 60’, parlarà sobre la quantitat i qualitat de l’aigua i el model de gestió. Miguel Mondría, director general tècnic de l’empresa TYPSA, serà el ponent general de la taula, moderada per Miguel Martín, i amb la participació de Teodoro Estrela, Fernando Juan i Enrique Lapuente.

L’agricultura serà l’eix central de la quarta taula, a càrrec de Bosco Dies, de la Fundació Assut i que tindrà també les opinions de Juan Valero, Vicente Estruch i Teresa Cháfer, amb la moderació d’Enric Navarro.

Durant la segona jornada se celebrarà la taula sobre ordenació del territori, tenint en compte la pressió urbanística del territori oest del parc, els assentaments de població i qüestions d’accessibilitat i mobilitat, entre altres qüestions. Sota la moderació de Salomé Moreno, Joan Llinares, Mar Muñoz i Josep Vicent Boira debatran les línies generals de la ponència de Joan Olmos.

Com a conclusió del simposi, se celebrarà un debat final en què es resumiran les principals conclusions al voltant dels cinc eixos fixats.

Programa clicant ací.

Arxivat en: Jardí Botànic