La Universitat organitza unes trobades per a fomentar el diàleg entre les diferents religions

  • Gabinet de Premsa
  • 17 de novembre de 2023
 
Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.
Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

Veus de diferents tradicions –judaisme, cristianisme, islam, budisme, religions de l’Índia, bahaisme– dialogaran en la Universitat de València sobre la necessitat de promoure un desenvolupament inclusiu i sostenible recolzat per valors religiosos i ètics, i compromès especialment amb grups circumstancialment vulnerables, marginats i fora de les agendes

En el marc del projecte ‘Aliança multireligiosa per abordar els reptes socials des de l’Agenda 2030’ (ALUZAR), finançat per la Fundació Pluralisme i Convivència, durant el curs 2023-2024 s’han programat en la Universitat de València diferents trobades per reflexionar sobre les transformacions socials impulsades per les entitats religioses radicades a la Comunitat Valenciana i el seu compromís amb els reptes socials actuals i la construcció de futur.

El projecte ALUZAR pretén estimular l’intercanvi d’experiències, perquè tant els participants com el públic adquirisquen una comprensió major de la realitat, i exploren les oportunitats de treball conjunt.

La iniciativa aspira a assolir compromisos concrets per promoure un desenvolupament real de manera sostenible creant aliances amb entitats educatives, socials, culturals i administracions públiques.

Les activitats programades comencen aquest 17 de novembre amb un conversatori, amb la participació de líders de diferents entitats religioses, de 10 a 13 hores, a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València (avinguda de Blasco Ibáñez, 30). Aquesta activitat es repetirà els dies 1 i 15 de desembre amb la participació de joves i majors, respectivament.

També s’han programat dos tallers online de 12 a 14 hores els dies 26 de gener (amb la participació de centres educatius) i 23 de febrer (amb la participació d’organitzacions socials i administracions públiques valencianes).

Igualment, hi haurà una jornada sobre ‘Transformacions socials, diàleg interreligiós i desenvolupament sostenible en el context valencià’, els dies 11 i 12 d’abril al col·legi major Rector Peset de València, amb la participació de representants d’entitats religioses, educatives, socials o culturals i de les administracions públiques.

Tota la informació en https://aluzar.blogs.uv.es i en aluzar@uv.es

Més informació: