La Universitat participa, per segon any consecutiu, a la Fira Internacional ARCO

  • Servei de Publicacions de la Universitat
  • 6 de març de 2024
 
Imatge de l'oferta de la Universitat.
Imatge de l'oferta de la Universitat.

La Universitat de València, a través del Servei de Cultura Universitària i de Publicacions de la Universitat de València, torna a estar present a la Fira Internacional d'Art Contemporani d'Espanya (ARCOmadrid’24) a través d'un estand en l'espai ArtsLibris.

Des de hui, 6 de març, i fins el proper diumenge 10 de març, els catàlegs més rellevants d’algunes de les exposicions dutes a terme al Centre Cultural La Nau, així com una selecció de títols del catàleg de PUV relacionats amb art i estètica, estaran presents en un espai propi per donar visibilitat al treball desenvolupat a la Universitat de València.

A banda de la presència d’aquests llibres i catàlegs, la Universitat de València també tindrà l’oportunitat de presentar alguna d’aquestes obres durant la celebració de la Fira. Serà el dissabte 9 de març, de 16 a 17:00 h., quan el Speakers'Corner de ArtsLibris aculla la presentació de dos catàlegs.

D’una banda, serà l’obra Art contra la violència masclista. Tantes dones en una mateixa, amb la participació d’Ester Alba (Vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València) i Semíramis Gonzalez (comissària d'aquesta proposta expositiva). Aquest catàleg estableix, a partir de la selecció d'obres de 30 dones artistes procedents dels fons patrimonials de les cinc universitats públiques valencianes, juntament amb col·leccions particulars com DKV, INELCOM i Nova Col·lecció Pilar Citoler, un rotund relat expositiu en contra de la violència masclista.

Posteriorment es celebrarà la presentació del catàleg Auto-retrato o Doble Digital amb Ester Alba (Vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València) i Clara Boj i Diego Díaz (artistes). Aquesta publicació afronta un dels canvis fonamentals que s'estan produint al nostre entorn social i cultural: la progressiva pèrdua de privadesa i l'anàlisi de les dades que generem per part d'empreses les activitats de les quals escapen al nostre control.

Durant aquests dies s’espera rebre tant a públic professional com a visitants per tal de conèixer amb més detall els treballs d’edició per part de Publicacions de la Universitat de València i les obres resultants de les exposicions coordinades pel Servei de Cultura Universitària, en una participació que reforça l’aposta per part de la UV en destacar i reforçar la visibilitat de la institució universitària a nivell internacional.