La Universitat de València, quarta millor d’Espanya en presència a Internet, segons el rànquing Webometrics del CSIC

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 3 de febrer de 2020
 
Plaça Charles Darwin de la Universitat de València.
Plaça Charles Darwin de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) és la millor de les universitats valencianes i la quarta d’Espanya en el Webometrics Ranking of World Universities, una classificació del CSIC que valora la presència en la web i la visibilitat d’11.993 institucions. En els quatre indicadors del rànquing, el centre es troba entre els cent millors del món en un (presència) i entre les 250 millors en dos més (excel·lència i obertura). També, en la versió Transparent Ranking de la classificació, la UV és quarta d’Espanya amb 910.435 citacions de Google Scholar.

El rànquing Webometrics està elaborat pel Cybermetrics Lab, grup d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i es publica dues vegades a l’any des de 2004, una a la fi de gener i la segona a la fi de juliol. A escala mundial, està liderat per les universitats de Harvard i Stanford, i L’Institut de Tecnologia de Massachusetts; per les universitats d’Òxford, Cambridge i l’University College de Londres a Europa, i per les de Barcelona, la Complutense de Madrid i l’Autònoma de Barcelona a l’Estat Espanyol.

En Webometrics, la Universitat de València ocupa la posició 217 al món i la número 71 d’Europa. Els quatre indicadors mesurats en la puntuació total del rànquing són l’impacte (50%), que inclou el nombre de xarxes externes que tenen backlinks a les web de la institució; la presència (5%) o nombre de pàgines del domini web principal del centre. També es mesura el criteri obertura/transparència (10%) o nombre de citacions dels principals autors segons Google Scholar Citations i l’excel·lència (35%), consistent en el nombre d’articles acadèmics publicats en revistes internacionals d’alt impacte.

Per la seua banda, el Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar ofereix a autores i autors una forma senzilla de fer un seguiment de les cites dels seus articles. Aquesta classificació no utilitza els perfils institucionals de Google Scholar Citations (GSC) i es refereix a 4.318 centres en l’any 2020.

En ell, a més de ser quarta a Espanya i primera valenciana, la Universitat de València ocupa la posició 240 del món i la 76 millor d’Europa. Aquest rànquing el lideren les universitats de Harvard, Stanford i Califòrnia Berkeley, mentre que a Europa està encapçalat per Cambridge, Òxford i l’University College de Londres.

 

Accés al rànquing Webometrics: https://www.webometrics.info/en/world

Més informació Webometrics (Servei d’Anàlisi i Planificació UV: http://ir.uv.es/o60R920

Accés al rànquing Transparent: http://www.webometrics.info/en/transparent

Més informació rànquing Transparent: (SAP UV): http://ir.uv.es/G2tk6Tb