La UV ha acollit aquest 26 d'abril en La Nau un homenatge al Dr. José Gimeno Sacristán

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 26 d’abril de 2023
 

L'acte ha tingut lloc a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i s'ha realitzat amb la finalitat de reconéixer la labor del Dr. José Gimeno Sacristán, Catedràtic jubilat de Didàctica i Organització Escolar de la mateixa universitat.

L'homenatge s'ha realitzat en honor a la seua gran influència en la pedagogia espanyola i llatinoamericana, i a la seua rellevància científica i gran projecció intel·lectual i acadèmica. Ha sigut retransmés per streaming a través de la pàgina d'esdeveniments de la UV (https://www.uv.es/eventos/) i ha comptat amb la participació de prestigiosos ponents. S'ha dividit en dues parts, una primera dedicada al Doctor i una altra en la qual s'ha oferit un debat sobre la necessària transformació educativa i s'ha presentat un Manifest Internacional sobre Polítiques Educatives per a la millora dels grans problemes del món.

El professor Gimeno Sacristán és llicenciat en Filosofia i Lletres i Doctor en Pedagogia per la Universitat Complutense, on es va graduar en 1974 obtenint un Excel·lent cum laude. A més, és Catedràtic d'Universitat de l'àrea de Didàctica i Organització Escolars i ha publicat 24 llibres, 58 capítols de llibre i 70 articles.

A causa de la seua gran labor, ha sigut professor visitant i conferenciant en diverses universitats i convidat per institucions de llocs com; Braga, San José de Costa Rica, Guatemala, Tuxla Gutiérrez, Mèxic, Pachuca, Sinaloa, Guadalajara, Buenos Aires, Mendoza, Sant Lluís, San Salvador de Jujuí, Còrdova, Lima... A més, ha sigut nomenat Doctor Honoris causa per la Universitat de Màlaga, per la Universitat de Sant Luís de l'Argentina i per la Universitat Pontífica de Valparaiso i ha rebut la Medalla de la Universitat de Santiago de Xile i la de l'Educació Aragonesa.

A més d'haver tingut una llarga carrera acadèmica, participant amb les seues actuacions i escrits en la millora de l'esdevenir de l'educació, també ha pres part de la política espanyola sent Assessor Executiu del Ministre d'Educació i Membre de la Comissió ministerial per a la redacció de l'Estatut del Professorat entre altres càrrecs. Amb la seua labor, ha realitzat una anàlisi de la política educativa amb claredat, coherència i rigor com es comprova amb el seu protagonisme en el grup Per Una altra Política Educativa del Fòrum de Sevilla (https://porotrapoliticaeducativa.org/).