Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La Càtedra fa balanç abans d’acabar el curs

  • 9 de juny de 2016
Image de la noticia

L’edifici del Rectorat de la Universitat de València va acollir el dijous passat, 14 de juliol, una de les reunions de la Comissió Mixta de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València (CDPDAUV), a la qual van assistir Guillermo Palao, president de la Càtedra i vicerector d’Internacionalització i Cooperació; José Campos, director de la Càtedra i del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València; Rosa Laparra, gerent de la Fundació Divina Pastora i vocal de la Càtedra; i Miguel Ángel Torregrosa, coordinador del Programa d’esport adaptat del Servei d’Educació Física i Esports i vocal de la Càtedra.

La reunió va servir per a fer balanç de totes les activitats dutes a terme per la Càtedra al llarg del curs que acaba, especialment centrades en l’ajuda als esportistes, la formació i la divulgació. Un programa en el qual s’han inclòs activitats formatives, culturals i d’extensió universitària orientades al coneixement, la difusió, la incentivació i la cooperació educativa en el context de l’esport adaptat, així com l’organització de conferències i jornades de divulgació tècnica i tecnològica en assumptes innovadors.

La Càtedra continua amb la seua aposta decidida per la promoció i el foment de l’esport en els seus vessants competitius i recreatius, l’eliminació de barreres i una millor compatibilitat entre els estudis i la pràctica esportiva.

Així mateix, els Premis CDPDAUV als millors treballs de fi de màster i doctorat que versaven sobre assumptes relacionats amb l’esport adaptat en qualsevol àrea de coneixement de la Universitat de València, van celebrar-ne la quarta edició, en la qual van atorgar el primer premi a Lluïsa Montesinos Magraner, pel seu treball “Comorbilidad y actividad física en personas con paraplejía” i un accèssit a Alejandro Sánchez Pay, pel seu treball “Análisis de las demandas competitivas en el tenis en silla de ruedas de alto nivel”.

La CDPDAUV acomiada així el curs i es prepara per al pròxim amb l’objectiu de promoure i fomentar l’estudi, la recerca, els hàbits saludables i el debat sobre l’esport adaptat. Durant els pròxims mesos, oferirà seguiment dels esportistes de la Càtedra que participaran en els Jocs Paralímpics de Rio 2016 a través de les xarxes socials i de la seua pàgina web (www.catedradivinapastora.com).