L'amfitriona Universitat de València, plata en el Campionat d'Espanya Universitari de Vela

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 8 de maig de 2023
 

Els Campionats d'Espanya Universitaris (CEU) de 2023 han sigut organitzats en la seua majoria per les universitats de Castella i Lleó, la vela ha sigut la única disciplina organitzada per la Universitat de València enguany. El balanç de la competició no sols ha sigut positiu per l'organització, sinó també pel resultat esportiu, ja que la UV es va proclamar subcampiona d'Espanya Universitària.

60 estudiants de 12 universitats espanyoles van participar en les regates del CEU de vela que va tindre lloc en la badia de Calp entre els dies 25 i 28 d'abril. Es tracta del torneig de vela entre universitats més important d'Espanya que, en aquesta edició, ha sigut organitzat per la Universitat de València i el Comité Espanyol d'Esport Universitari, en col·laboració amb el Real Club Nàutic de Calp.

“Com a amfitrions tanquem aquest campionat amb molt bon sabor de boca”, explica la directora d’UVesports, Ana Mª Gómez, “la gran feina que va fer l'equip de vela, amb eixa plata que ens fa gust de glòria, sumat a l'esforç de l'equip tècnic del Servei d'Esports de la UV, que es va deixar la pell organitzant la competició perquè els i les esportistes i els cossos tècnics de les universitats tingueren una grata experiència, tot això ha fet que aquest campionat nacional d'universitats siga tot un èxit”, apunta la directora d’UVesports.

La tripulació de l'embarcació de la UV, dirigida pel seleccionador Juan Calvo, va estar composta pels estudiants de la UV Álvaro Céspedes González (Medicina), Ella Hemeryck (ADE), Justo Martínez Terrasa (Odontologia), Alejandra Sabeño Daurel (Dret i Criminologia) i Ignacio Toronjo Lobo (Odontologia).

“L'equip de la UV va estar brillant, molt cohesionat, en l'aigua ens deien que érem els millors en les maniobres, en els canvis de vela, que és on es nota la cohesió del grup”, assegura Juan Calvo. “En un vaixell de regates la comunicació entre tots els tripulants és importantíssima, no s'actua de manera individual sinó com un conjunt, cadascun té el seu lloc però tots han d'adaptar-se i saber qui ha d'ajudar a qui, perquè pujar una vela 2 segons abans et pot suposar avançar 10-15 metres i això és decisiu en una competició” afig el seleccionador.

Les bones condicions meteorològiques i les característiques de la badia de Calp van permetre que se celebrara una gran competició en la qual es van poder disputar les 24 mànegues previstes. Les proves van consistir en regates de flota, en les quals tots van competir al mateix temps amb embarcacions de la classe Tom 28, de 8,5m d'eslora. La competició va estar molt renyida i no es va resoldre fins a l'última mànega a la qual van arribar quatre vaixells amb possibilitats de medalla. Finalment, el vaixell de la Universitat de Múrcia es va fer amb el campionat, el segon lloc va ser per a la Universitat de València i el tercer per a la Universitat Pompeu Fabra.

Arxivat en: