L’Escola Coral La Nau obri preinscripció de nou alumnat per al pròxim curs amb el retorn de l’activitat al Col·legi Major Rector Peset

  • Fundació General UV
  • 30 de maig de 2022
 
Imatge d'arxiu de l'Escola Coral La Nau al Col·legi Major Rector Peset
Imatge d'arxiu de l'Escola Coral La Nau al Col·legi Major Rector Peset

L’Escola Coral La Nau de la Universitat de València ha iniciat el període de matrícula de nou alumnat per al curs acadèmic 2022-2023, amb la novetat que l’activitat es desenvoluparà de nou al Col·legi Major Rector Peset.

Amb motiu de la pandèmia i la necessitat de buscar espais adequats, l’Escola Coral La Nau va realitzar els assajos al Jardí Botànic de la Universitat de València durant el curs 2021-2022. Arran de la desaparició de les restriccions per la millora de la situació sanitària, l’activitat retorna al Col·legi Major Rector Peset.

Els assajos es faran cada dilluns, des del 3 d’octubre de 2022 fins al 12 de juny de 2023. L’Escola Coral, dirigida per Mònica Perales, està integrada per tres cors: Mestral, per a xiquets i xiquetes entre 4 i 6 anys; Garbí, de 2n a 6é de primària; i Tramuntana, a partir de l’ESO. Els horaris seran els següents:

- Cor Mestral: de 17:45 a 18:30 hores.

- Cor Garbí: de 18:30 a 19:15 hores.

- Cor Tramuntana: de 19:15 a 20:15 hores.

Respecte a les classes de Lectura musical, que rebran els i les participants dels Cor Garbí i Tramuntana, es duran a terme en la Sala de Seminaris del mateix edifici del Col·legi Major a càrrec d’Inmaculada Mirapeix.

L’Escola Coral La Nau va nàixer l'any 2002 al si de la Universitat de València amb l’objectiu de donar cabuda a la formació musical mitjançant la interpretació coral per a escolars a partir dels quatre anys. Parteix de la premissa que la cançó és l’element bàsic per a estructurar un bon ensenyament musical, un excel·lent mitjà d’expressió espontània i un component important de la formació humana.

La veu és un magnífic instrument que portem incorporat al nostre cos. Està demostrat que el cant grupal té grans beneficis, ja que contribueix al desenvolupament de l'autoestima, motivació i autocontrol, entre d’altres. Els beneficis del cant coral en els xiquets i les xiquetes es multipliquen, pel fet que ajuda en l’evolució del llenguatge i la memòria, en la millora de la concentració i en el creixement de la intel·ligència social.

Més informació: