Com pot col·laborar l'estudiantat amb el Fons UVCooperació?

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 20 de juliol de 2023
 
Imatge d'estock

L'estudiantat de la Universitat de València, amb un sol click en el procés de matrícula, pot col·laborar amb un donatiu d'entre 8 i 11€ al Fons UVCooperació. Un fons que des de 2021 ha finançat 17 projectes de cooperació arreu del món.

L'estudiantat de la Universitat de València pot marcar l'opció de fer un donatiu del 0,7% de la seua matrícula al Fons UV Cooperació en el moment de fer la matrícula (donació d'entre 8 i 11€ en funció de l'import total de la matrícula).

El Fons UV Cooperació ha estat recaptant fons per al compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, amb les aportacions individuals de l'estudiantat i del personal (PDI i PAS) que ha decidit col·laborar amb una aportació en fer la seua matrícula o mensualment de la seua nòmina, respectivament.

Aquesta solidaritat ha permés, des de 2021, la recaptació de 214.571€ que han finançat 17 projectes de cooperació. Projectes en terreny que han suposat una millora de les condicions de vida dels beneficiaris gràcies a la rehabilitació d'una escola a Etiòpia i a Burkina Faso, la implementació d'un banc de llet humana en un hospital del Perú, el desenvolupament de programes de suport per a la prevenció i el tractament de la malnutrició matern-infantil a Madagascar, entre altres.

Aquestes convocatòries de projectes de cooperació en terreny es publiquen bianualment perquè estudiants, personal docent, investigadors i personal d'administració presenten projectes de cooperació en països de cooperació. Una vegada valorats per les seues respectives comissions, aquells que resulten seleccionats reben el suport econòmic procedent del Fons UV Cooperació i de gestió necessaris per a executar-los i avaluar els resultats.

Encara queda molt per fer per a reduir la bretxa de desigualtat entre els països rics i els menys desenvolupats. Incrementar el finançament d'aquests projectes pot suposar una millora del benestar de les persones a tot el món.

El teu donatiu pot marcar la diferència.

En la matrícula, marca SÍ.

Arxivat en: Cooperació , Estudiant/a