Reunió del Comitè d’Emergències UV per tractar la situació del Coronavirus

  • Gabinet de la Rectora
  • 27 de febrer de 2020
 

Aquest dijous 27 de febrer s’ha reunit el Comitè d’Emergències de la Universitat de València per tal d’abordar la situació del Coronavirus a nivell global. El Comitè havia estat treballant des de la detecció dels primers casos a la Xina.

El Comitè d’Emergències de la Universitat s’ha reunit aquest passat dijous comptant també amb la participació dels degans de les Facultats de la Universitat de València de l’àrea de Ciències de la Salut i els vicerectors en formació en medicina i malalties infeccioses.

En la reunió s’ha informat de la coordinació amb la Conselleria de Sanitat i del contacte que la UV ha establert al llarg d’aquests dies amb les i els estudiants que cursen estudis en el marc de programes de mobilitat en alguns dels territoris que han estat classificats com a zona de transmissió comunitària.

També s’ha comentat la informació publicada per les autoritats sanitàries estatal i autonòmica, i la proporcionada pels grups de recerca de la UV, amb experiència en aquest tipus de virus.

Després d’avaluar diferents planificacions de contingències, el Comitè d’Emergències ha acordat obrir un espai web amb informació sobre el Coronavirus (es pot accedir al web des d’aquest enllaç i a la notícia ací), així com traslladar un missatge de tranquil·litat a la comunitat universitària.

Aquest ha estat expressat per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, en els següents termes: confiança en el sistema públic de salut i en les autoritats sanitàries de la Generalitat Valenciana amb les quals la UV està en permanent coordinació des del primer moment, així com un missatge de tranquil·litat a la comunitat universitària, destacant que en l’actualitat totes les activitats s’estan desenvolupant amb normalitat tant en docència com en recerca, pràctiques formatives i la resta de les múltiples activitats que tenen lloc cada dia a la Universitat.