Les Visites a la Universitat apleguen a vora tres mil persones en les sessions en directe

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 3 de maig de 2022
 
Il·lustracions dels 18 centres de la Universitat de València

Del 22 de març al 7 d’abril, han tingut lloc les Visites a la Universitat del programa Conèixer l Universitat, a les quals han assistit 2.946 persones. Els enregistraments de les sessions informatives, a càrrec del professorat de les facultats i l’escola, i les visites guiades audiovisuals fetes per estudiantat de la Universitat de València, estan disponibles en la pàgina temàtica Conèixer la Universitat.

Per segon any consecutiu, les Visites a la Universitat s’han traslladat a la modalitat en línia a causa de la COVID19, però mantenint com cada any el seu objectiu: mostrar al futur estudiantat universitari l’oferta de titulacions i de serveis de la Universitat de València. Per això, s’han oferit sessions informatives en línia en què el professorat de cada centre ha explicat els graus que s’imparteixen i la informació més rellevant per als futurs estudiants, mentre el públic assistent tenia l’oportunitat de preguntar els seus dubtes mitjançant un xat en directe.

Les gravacions estan disponibles en el portal Conèixer la Universitat juntament amb altres recursos informatius que pretenen ajudar en el procés de tria d’estudis superiors: passejades audiovisuals pels centres elaborades per estudiantat de la Universitat de València i un desplegable que recull la informació més important de cadascuna de les titulacions que s’imparteixen a la Universitat de València (descripció, perfil, informació pràctica, crèdits, notes de tall, ponderacions, etc.).

A les sessions en directe de les Visites assistiren un total de 2.946 persones. Les sessions més seguides foren les de la Facultat d’Economia, la Facultat de Medicina i Odontologia, la Facultat de Farmàcia i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE). D’altra banda, les visites guiades fetes per l’estudiantat, acumulen, a dia d'avui, 2.300 visualitzacions.


UNIferia: la Fira Virtual d’Estudis Universitaris

Dins del programa Conèixer, la Universitat de València ha participat en UNIferia Grados, els dies 26 i 27 d’abril, i en UNIferia Máster, el 3 d’abril, la fira virtual d’estudis universitaris que impulsa la CRUE. Aquesta fira virtual, la més important per al sector universitari, permet superar les fronteres geogràfiques i temporals i facilitar informació i orientació de les institucions que hi participen, a través d’una plataforma virtual, a l’estudiantat que està decidint el seu futur acadèmic. El Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) ha estat a càrrec dels estands virtuals i ha atés els dubtes dels visitants d’UNIferia sobre l’oferta acadèmica, el sistema d’accés, les beques, etc.


Properes accions del programa Conèixer la Universitat

El mes de juny se celebrarà una sessió sobre l’accés i l’ingrés a la Universitat de València adreçada tant al futur estudiant universitari com a les seues famílies. En aquesta sessió, que serà en línia, es repassaran qüestions com l’accés, la preinscripció, la matrícula, el funcionament de les llistes d’espera, les taxes i exempcions, les beques i els serveis, i els recursos d’interès per a l’experiència universitària. Al final de l’explicació, es respondran els dubtes del públic assistent mitjançant un xat en directe.

Conèixer la Universitat és un programa del Vicerectorat d’Estudis que coordina el Servei d'Informació i Dinamització (Sedi) i que ha comptat amb la col·laboració del Taller d’Audiovisuals i amb la participació de tots els centres de la Universitat de València.