Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Bons resultats per als esportistes de la Universitat en els Jocs de Rio

  • 15 de setembre de 2016
Image de la noticia

Els quatre estudiants de la Universitat de València, membres de la Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat de la Universitat, han començat la seua marxa a Rio de Janeiro representant Espanya als Jocs Paralímpics.

Una vegada inaugurats els Jocs, els esportistes de la Universitat de València van començar les diferents competicions. Héctor Cabrera va ser un dels primers a estrenar-se. El llançador de javelina i estudiant de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport va disputar el passat dia 8 de setembre la prova de llançament de pes, en la qual va aconseguir classificar-se en vuitena posició. La seua pròxima cita va ser ahir, 14 de setembre, quan va disputar la prova de llançament de javelina, la seua especialitat en la què va aconseguir la cinquena posició.

Per la seua banda, Maurice Eckhard, ciclista i estudiant del màster en Direcció i Gestió d'Activitat Física i Esport, va competir el dia 9 en la modalitat de persecució individual de 3 km C2, en la qual va acabar en setena posició i, per tant, fora de la lluita per les medalles (només es classificaven els 4 primers ciclistes). La seua pròxima cita serà sobre la bici de carretera, concretament dimecres que ve dia 14, amb motiu de la contrarellotge individual de la categoria MC2, especialitat en què va ser bronze a Londres 2014 i en la qual aspira a penjar-se una altra medalla.

A un pas de lluitar per les medalles va quedar Mónica Merenciano, judoka i estudiant de Fisioteràpia, que va iniciar els Jocs caient derrotada en el primer combat dels quarts de final de -57kg davant una rival coreana. Sense opcions d'arribar a la final, la judoka va superar l'oponent hongaresa en el combat de repesca, a la qual va vèncer amb dues waza ari. El bronze estava en joc, però davant tenia la nipona Hirose. Després d'un combat molt igualat, la nipona el va resoldre quan faltava 1 minut amb un ippon, i va deixar Merenciano amb una meritòria cinquena posició.

Finalment, Héctor Álvarez, regatista i estudiant d'Administració i Direcció d'Empreses, es troba des del dilluns competint en la categoria sónar de vela. En total, Álvarez ha disputat sis regates molt marcades per la poca intensitat del vent, en les quals s’ha classificat en novena, setena, tretzena, quinzena, desena i catorzena posició en la classificació. Cinc regates fins al proper 17 de setembre separen l'estudiant de la Universitat de València d'aconseguir el somni olímpic.