L’AVL avança l’any de Sant Vicent Ferrer amb un cicle d’onze conferències a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 27 de setembre de 2018
 
Capella de la Sapiència.
Capella de la Sapiència.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua avança el començament de l’Any de Sant Vicent Ferrer, com a Escriptor de l’Any 2019, amb un cicle de conferències organitzades conjuntament amb la Universitat de València, que tindrà lloc en la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, a partir d’aquest dijous, 27 de setembre, amb el títol de ‘Dijous de Sant Vicent Ferrer.

La primera de les onze conferències previstes, programades pels professors Albert Hauf (AVL) i Francisco Gimeno (UV) com a responsables del cicle i membres de la Comissió de l’Any Sant Vicent Ferrer, estarà a càrrec del professor i acadèmic Joan Francesc Mira i Casterà, que presentarà el treball ‘Sant Vicent Ferrer: vida i llegenda d’un predicador’, un suggestiu títol per a emmarcar la figura del sant valencià més universal.

El cicle continuarà els mesos d’octubre (dijous 25), novembre (dijous 22) i desembre (dijous 20) amb les conferències dels professors de la Universitat de València Rafael Narbona i Amadeo Serra ‘Viure la València de sant Vicent Ferrer’ i ‘El convent de Sant Doménec de la València medieval’, respectivament, i que tancarà el professor Xavier Renedo, de la Universitat de Girona, amb la conferència ‘La pràctica homilètica de Vicent Ferrer segons les ars praedicandi’.

La resta del cicle, ja en 2019, estarà a càrrec de destacats especialistes i estudiosos de la vida i l’obra de sant Vicent Ferrer,  com són Josep A. Aguilar (Universitat Catòlica de València), Josep Antoni Ysern (UNED), Carme Arronis (Universitat d’Alacant), María Luz Mandingorra (Universitat de València), Mateu Rodrigo (Universitat de València), Albert Toldrà (Universitat de València) i Óscar Calvé (Universitat de València).

La resta del programa

Paral·lelament, la Comissió de l’Any Sant Vicent Ferrer, presidida per l’acadèmic Honorat Ros, treballa per tancar un programa d’actes que serà presentat el mes de novembre, quan oficialment comença la commemoració. L’AVL prepara una exposició estable i una mostra itinerant, a més d’un documental, un còmic, una unitat didàctica, una obra de teatre i l’edició de diverses publicacions de la vida del sant.

Més informació: